"Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Eğitim Çalışanlarının Adresi"
image
SN. YUSUF TEKİN BUGÜNE KADAR CİDDİ HANGİ ADIMI ATTINIZ?
423 16 Şubat, 2024

SN. YUSUF TEKİN BUGÜNE KADAR CİDDİ HANGİ ADIMI ATTINIZ?

SN. YUSUF TEKİN BUGÜNE KADAR CİDDİ HANGİ ADIMI ATTINIZ?
Sn. Yusuf Tekin, bakanlık görevine gelişinizin üzerinden 7 ay geçti. Öğretmenler odası toplantılarınızı referans göstererek attığınız bir iki olumlu adım dışında, elle tutulur bir icraatinize şahit olamadık. Bir de hakkınızı teslim edelim, mülakatı göklere çıkaran söylemlerinizi hatırlıyoruz.
* Bir sürü hak etmeyen yandaş, liyakatsiz kişi, haksız torplli mülakatlar yoluyla,  yönetici yapılırken, bu sistemi nasıl değiştirir de hak eden liyakatli insanların yönetici olabilmesinin önünü açarım demediniz.
* Öğretmen Meslek Kanunu ile ilgili hala bir adım atmış değilsiniz.
Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığına personel alım sayısını hem de mülakatsız olarak açıklarken, siz işsiz öğretmenlerin beklentilerine hala bir cevap veremediniz.
* 2006 yılından bu yana hiç artmamış olan ek ders göstergelerinin yükseltilmesi ile ilgili de bir açıklamanızı duymadık.
* Gerek il içi gerekse iller arası yer değiştirmelerde hala bir kural yok. Eş, Sağlık vb özür tayinleri can yakmaya devam ediyor. 
* Mahrumiyet bölgelerinde görev yapmayı teşvik edecek tazminat, çift maaş uygulaması gibi tedbirleri de düşündüğünüze dair bir işaretinizi görmedik.
* Yandaşların habis  kurgularıyla, kurumlarda sendikal ayrımcılık açıkça yapılırken, taraflı teftiş anlayışıyla suçsuz insanlar ceza alırken de bunları düzeltmek adına sizi göremedik. Halbuki bir Milli Eğitim Bakanının ilk görevi, herkesi kucaklayarak haksızlıkların ve bunları yapanların üzerine gitmek, değil midir?
Burada sayamadığım, daha nice problemleri tüm Eğitim çalışanları yakınen biliyor ve bizzat yaşıyor.

Sn. Yusuf Tekin, Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, başarılı olmanızı yürekten istiyoruz ancak vicdani bir değerlendirme yaparak, yukarıdaki tespitlerimize cevabınız olup olmadığını bir düşünün. 

Bunları hemen çözün demiyoruz elbette. Ancak en azından problemleri bildiğinizi ve çözme arzunuzu görmek istiyoruz. Gerisi, sizin için,  koltukta zaman doldurup gitmekten ibaret olacaktır. Tıpkı, sizden önce ismini bile hatırlamak istemediğimiz pek çoğu gibi.

Levent KURUOĞLU

Hürriyetçi Eğitim Sen

Genel Başkanı