"Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Eğitim Çalışanlarının Adresi"
image
SEÇİM GÖREVİ GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE OLMALIDIR. YSK VE MEB’E BAŞVURUMUZ…
248 03 Mart, 2024

SEÇİM GÖREVİ GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE OLMALIDIR. YSK VE MEB’E BAŞVURUMUZ…

SEÇİM GÖREVİ GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE OLMALIDIR. YSK VE MEB’E BAŞVURUMUZ…

Ülkemizde 31 Mart 2024 tarihinde Mahalli İdareler Seçimi demokratik teamüller gereği yapılacak olup seçim görevleri ile ilgili kamu çalışanlarından sendikamıza  şikayetler gelmektedir.
Bilindiği üzere Yüksek Seçim Kurulu, 135 sayılı genelgede yer alan  “İlçede görev yapan tüm kamu görevlilerinin (298 sayılı Kanunun 26. maddesinde sayılanlar hariç) listesi, mülki idare amiri tarafından yerleşim yeri adresleri esas alınmak suretiyle ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilir. Sandık kurulu görevleri, 298 sayılı Kanun'un 22. ve 23. maddesine göre belirlenmektedir"  esasına göre kamu çalışanlarına seçim görevlerini vermektedir.
Seçim görevinin daha sağlıklı yürütülebilmesi açısından seçim görevinin gönüllülük esasına göre verilmesi, evli olanlardan sadece bir kişiye seçim görevi verilmesi, kamu çalışanları arasında büyük oranda eğitim çalışanlarına görev vermek yerine tüm kamu çalışanları arasında daha adeletli bir dağılım yapılması, seçim görevi çıkıp istemeyen kişi ile isteyen kişi arasında değişiklik yapılması ve seçim görevi çıkan kamu görevlillerin güvenlik, ulaşım ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması seçim sürecinin olumlu geçmesi açısından hayati derecede önem arz etmektedir.
    Gereğini bilgilerinizi arz ederiz.