"Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Eğitim Çalışanlarının Adresi"
image
REFAH PAYI ISRARIMIZ BOŞUNA DEĞİLDİR!
336 12 Şubat, 2024

REFAH PAYI ISRARIMIZ BOŞUNA DEĞİLDİR!

REFAH PAYI ISRARIMIZ BOŞUNA DEĞİLDİR!
TCMB Başkanı Sn Fatih Karahan'ın, enflasyon hesabında, doğalgaz ve elektriğe gelecek zammı da, dikkate aldıklarını söylemesi, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında toplum olarak, çok ciddi bir zam furyası ile karşı karşıya kalacağımız net olarak görülmektedir.

Maliye Bakanı Sn Mehmet Şimşek'in, Yerel Seçimden sonra uygulayacağı anlaşılan, kredi kartları ile alışverişe, sınırlama getirilmesine yönelik açıklamaları da, halkın daha az harcamasını sağlamak ve bu yöntemle, güya, enflasyonla mücadele edileceğinin işaretleridir. 

Ocak ayı enflasyonun, TÜİK rakamları ile bile, % 6,70 olarak çıkması, memur ve emekli maaşına yapılan %15'lik Toplu Sözleşme zammının, daha ilk ayda yarı yarıya eridiğini göstermektedir. 2028 yılına kadar yeni bir seçim olmaması, dikkate alındığında uygulanacak kemer sıkma politikasının en büyük muhatabı, her zamanki gibi, memur, işçi ve emekli gibi dar ve sabit gelirli kesim olacaktır, şüphesiz. 

Enflasyon rakamlarının manüple edildiği, genel inancı ile, değerlendirdiğimizde, yapılacak enflasyon zammının kaybedilen alım gücünü karşılayabilmesi mümkün görülmemektedir. Bu şartlar altında memur ve emekliler için 2024 yılının zor, 2025 yılının çok daha zor geçeceğini tahmin etmek hiç de zor değildir. 

Tüm bu sebeplerle, Hür-Sen olarak, hemen hemen, her açıklamamızda REFAH PAYI uygulamasının önemine dikkat çektik, ancak kamuyu, adeta esir almış, sarı sendikacılık anlayışını ve vurdumduymazlığı aşamadık, maalesef.

Hür-Sen olarak, buradan tüm sendikalara, bilhassa, üye sayısı büyük, ancak gündeminde, bir türlü, memur ve emekli olmayanlara sesleniyoruz, GELİN REFAH PAYI UYGULAMASINI ÇOK DAHA YÜKSEK SESLE DİLLENDİRELİM. Hiç bir sendikal kıskançlık duymadan, alacağınız eylem kararına, şartsız destek veririz. Bir kere de olsa, sorumluluğunuzun ağababalarınıza değil, kamu çalışanlarına karşı olduğunu hatırlayın! Aksi takdirde, kamu çalışanları için, gidişat hiç de iyi olmayacaktır.