"Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Eğitim Çalışanlarının Adresi"
image
Makamların ve makam arabalarının esiri olmayacağız. Gücün karşısında eğilmeyeceğiz...
58 12 Ocak, 2022

Makamların ve makam arabalarının esiri olmayacağız. Gücün karşısında eğilmeyeceğiz...

Sosyal medya hesabından “davet” başlıklı bir paylaşım yapan Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, eğitim çalışanlarına seslenerek mevcut düzenin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Kuruoğlu’nun mesajı şu şekilde:

DAVET

Eğitim çalışanları, toplu sözleşmelerde sefalete; mülakat ve adam kayırma ile liyakatsızlığa terkedilmiştir. Toplumun gözünde itibarsızlaştırılmıştır. Üniversitelerde, okullarda, kurumlarda keyfi yönetim hakim olmuştur.

Memurlar ekonomik ve sosyal hakların yanında görevde yükselme ve yer değişikliklerinde büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. On binlerce eğitim çalışanı eşiyle, çocuklarıyla ayrı illerde; ulaşımı olmayan ayrı ilçelerde yaşamaya mahkum edilmişlerdir.

Ne yazık ki; ihtiyaçlara cevap vermekten aciz bir atama ve yer değiştirme sistemi mevcuttur. Eşit işe eşit ücretin alınamadığı bir düzen kurulmuş, aynı işe farklı kadrolar oluşturulmuştur. Her gün sorunlarımıza yenileri eklenmektedir. Bu düzen değişmelidir.

Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, liyakatsızlığı ortadan kaldırmak, itibarımızı yeniden kazanmak için sizleri, siyasetten değil; eğitim çalışanlarından gücünü alan, her alanda mücadelede kararlı Hürriyetçi Eğitim Sen’e üye olmaya davet ediyorum.

Sizlere taahhüt ediyorum. Makamların ve makam arabalarının esiri olmayacağız. Gücün karşısında eğilmeyeceğiz, haklarımızı alana kadar durmayacağız. Bu düzeni birlikte değiştirebiliriz.