"Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Eğitim Çalışanlarının Adresi"
image
Kaşıkla Verip Kepçeyle Alma Dönemi Sona Erdirilmelidir
293 11 Mart, 2024

Kaşıkla Verip Kepçeyle Alma Dönemi Sona Erdirilmelidir

Kaşıkla Verip Kepçeyle Alma Dönemi Sona Erdirilmelidir

Yüksek enflasyonu dikkate alarak, 6 ayda yapılan zamların hem çalışanlar hem de emekliler için, aylık yada en azından üçer aylık dönemler halinde yapılması artık şart olmuştur.
"Görünen köy kılavuz istemez." misali, iki ayda yüzde 11,53 çıkan enflasyonun, önümüzdeki aylarda ( bir manipülasyon olmazsa) çok daha yüksek çıkacağı açıktır. 6 ayda bir refah payı ve  ekonomik büyümeden pay verilmesi ve zammın aylık veya üçer aylık dönemler halinde yapılması, enflasyon karşısında alım gücü eriyen memur ve emeklilerin bir nebze de olsa korunması için vazgeçilmez öneme sahiptir. İktidarın, hem çalışanlar hem de emekliler için bugüne kadar uyguladığı, ülkenin ekonomik gerçekleri ile hiç bağdaşmayan zam poltikasını değiştirmesi elzemdir. Bu süreçte, yıllardır adeta figan ettiğimiz, vergi dilimleri problemi de ele alinarak, kaşıkla verip kepçeyle alma dönemi de sona erdirilmelidir. Tabii ki, söz verilen ama hala hiç bir çalışma yapılmayan, 3600 ek gösterge düzenlemesi ile memur emeklisine ödenmeyen seyyanen zam da hızla hayata geçirilmelidir.
Hür-Sen olarak, sarı sendikaların seyirci ve kamu çalışanlarına yük olduğu, İktidarın ise duymaz, görmez olduğu bu sistemin, taşınabilir bir tarafının kalmadığına inanıyor, tüm çalışanların bu gerçekler ışığında hareket etmesini diliyoruz.