"Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Eğitim Çalışanlarının Adresi"
image
İktidarı Öğretmen Alımı Konusundaki Yanlış Kararından Vazgeçmeye Davet Ediyoruz  EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ!
396 16 Mart, 2024

İktidarı Öğretmen Alımı Konusundaki Yanlış Kararından Vazgeçmeye Davet Ediyoruz EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ!

İktidarı, "Öğretmen Alımı" Konusundaki Yanlış Kararından Vazgeçmeye Davet Ediyoruz.

EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ!

Hazine ve Maliye Sn. Bakanı Mehmet Şimsek "Kamudan gelen talepleri biz şu anda kabul etmiyoruz. Bu sene sadece emekli olanların yerine eleman alımı prensibini getirdik. Alamayacaklar. Sağlık hariç. Sağlıkta çünkü yeni şehir hastaneleri devreye giriyor. Sağlıkta bir istisna yaptık. Onun dışında hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımını biz kısıtladık." diye konuştu.

Bu açıklamaya göre 2024 yılında, 20-30 bin civarında bir öğretmen ataması söz konusu olacak. Yusuf Tekin gibi inisiyatif kullanamayan bir Milli Eğitim Bakanı koltukta olduğu sürece, bizzat Yusuf Tekin tarafından açıklanan, 68 bin norm açığı kadar öğretmen ataması yapılmayacak. 

Üzüntü verici olan, öğretmen atamasına bile Maliye Bakanının karar vermesidir. 8 aydır atama bekleyen öğretmenler ve aileleri, bu açıklama ile büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıyadır. 

Sn. Yusuf Tekin’in, 31.12.2023 tarihinde söylediği, "Şuna güvensin arkadaşlarımız, alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız." sözünü nereye koyacağız? Sn Tekin, maalesef tam bir hayal kırıklığısınız! 

Mehmet Şimşek'in, başta yüz binlerce ataması yapılmayan öğretmenimiz olmak üzere, son derece yüksek olan genç işsizleri umutsuzluğa sürükleyen bu açıklaması elbette sadece kendisini bağlamaz. Bu karar Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ı da bağlar ve sorumlu kılar. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, iktidarı bu yanlış karardan bir an önce dönmeye davet ediyoruz.