"Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Eğitim Çalışanlarının Adresi"
image
HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN 1. EĞİTİM VE İSTİŞARE TOPLANTISI ANKARA’DA BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
348 30 Nisan, 2024

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN 1. EĞİTİM VE İSTİŞARE TOPLANTISI ANKARA’DA BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN 1. EĞİTİM VE İSTİŞARE TOPLANTISI ANKARA’DA BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

2021 Aralık ayında kurulan Hürriyetçi Eğitim Sen kuruluşunun 2. yılında 81 ilden gelen Şube Başkanları, İl Temsilcileri, İlçe Temsilcileri, Şube ve İl Yönetimleri ile 26-28 Nisan 2024 tarihleri arasında eğitim ve istişareye dayalı verimli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile yapılan açılış, üç günlük dev organizasyonun mimarı Eğitim ve Etkinliklerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan İrge’nin “Hoşgeldiniz” konuşmasıyla başlandı. Program Genel Başkan Sayın Levent Kuruoğlu’nun konuşmasıyla devam etti.

Genel Başkan Sayın Levent Kuruoğlu sendikanın 2 yıl 3 ayda geldiği noktayı;

“Engellemeler, fırtınalar, aleyhimize çıkarılan kanunlar ile uğraşsak da bu kadar zorluğun içinde birlikte büyük bir sendikayı inşa ettik. Aynı ilkelerle, aynı kararlılıkta farklı iş kollarında ki arkadaşlarımız Hürriyet Sağlık Sen’i, Hürriyetçi Ulaşım Sen’i, Hürriyetçi Büro Sen’i, Hürriyetçi Tarım Orman Sen’i, Hürriyetçi Yerel Sen’i kurdu ve hep birlikte HÜRSEN Konfederasyonunu kurduk.

14 Ekim 2023’te ulusal basında ses getiren büyük bir eyleme imza attık.

29 Ekim 2023’te Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir coşkuyla Ankara’da “Cumhuriyet Resepsiyonu” düzenledik. Şimdi ise böylesi büyük bir toplantıda tüm illerimiz bir araya geldik. Bu günden sonra büyük hikayemizin geri kalanını tasarlayacağız ve aynı karar ve azimle il il , okul okul, bütün eğitim çalışanlarına, kamu çalışanlarına Hürriyeti anlatacağız.

Gerek üyelerimiz gerekse ülke sorunları ile ilgili bir cümle kurarken, bir eylem organize ederken, herhangi bir üst akıl ne der, şahsi menfaatlerimiz zarar mı görür, endişesi taşımadık. Çünkü varlık sebebimiz; üyelerimizin ve tüm kamu çalışanlarının hakları, ülkemizin, milletimizin ebedî varlığı ve huzuruydu. Kurumsallaşma konusunda önemli bir yol kat ettik. Hesap sorulabilir ve hesap verilebilir bir sendikayı inşa ettik.

Ortaya koyduğumuz ilkeleri çiğnemek isteyenler oldu, Kendilerine refah alanı kurmak isteyenler oldu. Hırsları uğruna sendikamızı parçalamak isteyenler oldu. Ateşe verip gitmek isteyenler oldu…

Ne mutlu ki hepimiz soğukkanlılıkla, birlikte sıkıntılı zamanları aştık.

Ne yaşanırsa yaşansın sendikamızda demokrasiyi yaşatmaya devam etmeliyiz. Ne yaşanırsa yaşansın eleştiri kültürünü devam ettirmeliyiz. İlkelerimizden asla vazgeçmemeliyiz.

Merkez Yönetim Kurulumuz olağanüstü bir gayretle görevini ifa etmektedir. Kurumsallık ve görünürlük adına ellerinden geleni yaparak muhteşem bir uyum içinde çalışmaktadır, sözleriyle bütün üyeleri kucaklayıcı, yönetimleri takdir eden, büyümemizde ve başarımızda herkesin emeği olduğunu vurgulayarak teşekkürlerini dile getirdi.

Genel Başkan Sayın Levent Kuruoğlu, %2 sürecini, eylemlilik durumumuzu, öğretmen tayinleri, yardımcı hizmetler sınıfı, ÇEDES, Tarikat ve Cemaatlerle Yapılan Protokollerin Hata Olduğunu, Eğitim Çalışanlarına Şiddet, ÖMK gibi eğitim çalışanlarının kanayan yaralarına değindi. Vereceğimiz mücadeleyi anlattı ve yine kuruluştan itibaren kesintisiz mücadeleye devam eden Hürriyetçi Eğitim Sen üyelerine teşekkürlerini iletti.

 

Programda;

Genel Merkez Avukatı Afşin SOSYAL  “Meslek Hayatında Karşılaşılan Adli ve İdari Problemlere” dair bilgilendirme yaptı.

Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR  “Liderlik ve Etkili Yöneticilik” adlı söyleşisiyle programa katılan yöneticilerin, yaptıkları işte daha verimli nasıl olunur yolunda farkındalık uyandırdı.

Reyhan ÇINAR  “İletişimde Hitabetin” önemi üzerine bilgilendirmeler yaptı. Bu söyleşiyle yöneticilere etkili konuşmanın kuracağımız iletişimlerde anahtar rolü oynayacağını hissettirdi.

Enver DEMİR  “Sendikacılıkta Temel Prensipler” sunumuyla ve uygulamalı olarak gösterdiği öğretmenler odasında sendikal faaliyet çalışmasıyla, yöneticilerin motivasyonunu artırdı ve toplantı sonrası sahaya dönen yöneticilerin daha istekli, kararlı ve bilinçli okul ziyareti yapmalarının temelini attı.

Eğitim kısmına katılan misafirlerimize sendikamız adına teşekkür ederiz.

Son olarak Gecemizde Hatay İl Başkanlığı ,6 Şubat'da Asrın Felaketi Olarak İsimlendirilen Depremde Bölgeye İlk Gelen, Depremzedelere ilk Barınma ve Gıda Yardımında bulunan Sendika olan Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanlarından Ertan Özmen'e Felaket Sırasında  Gösterdiği üstün başarı ve özveriye Teşekkür ettiler. Başkan Ertan Özmene bir Teşekkür Plaketi Sunan Hatay İl Yönetimi "Ahde ve Vefaya" Verdikleri Öneme Dair Konuşmalarını Yapıp, Tüm Hatay Halkının Şükranlarını ilettiler.

Program akşamı Ankara’nın simgesi “Seymenler” gösterisiyle devam etti ve düzenlenen Gala ile yöneticilerin bir araya gelerek başarılarını kutlama imkanı sağlandı.

Anadolu Otel Esenboğa Termal’de düzenlenen Hürriyetçi Eğitim Sen 1. Eğitim ve İstişare Toplantısı katılım sağlayan yöneticilerin dinlenmesi, eğlenmesi, sahaya ve sendikacılığa motive olması, aldıkları eğitimle bilinçlenmesi, birbirleriyle yaptıkları istişare ile duyarlılık kazanması açısından verimli bir çalışma olmuştur.

Katılım sağlayan yöneticilerimize teşekkür ederiz. İlkelerin sendikası Hürriyetçi Eğitim Sen, üyelerine söz verdiği gibi Fildişi kulelerde oturanlara, makamlarda lüks şatafat içinde yaşayanlara, sendikacılığı arkasına sığındıkları siyasi partilerin menfaatine göre yapanlara, diz çökenlere meydan okumaya ve başkaldırmaya devam edecektir.

Okulunda, kurumunda en çok sevilenler, vefakâr insanlar, varlıklarıyla çevresine anlam katan insanlar, okuyan yazan insanlar, sanatçılar, yazarlar, şairlerden oluşan üye profiliyle daha da büyümeye ve başarılara imza atmaya devam edeceğiz.

Var Olsun Hürriyetçi Eğitim Sen.