"Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Eğitim Çalışanlarının Adresi"
image
Haftada birden fazla verilen nöbet görevini yerine getirmeme eylem kararı alındı
71 30 Aralık, 2021

Haftada birden fazla verilen nöbet görevini yerine getirmeme eylem kararı alındı

Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Hizmetleri Sendikası Merkez Yönetim Kurulu tarafından 30 Aralık.2021 tarihinde "Haftada birden fazla nöbet tutmama " eylem kararı alındı.
Alınan kararda;

“Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin nöbet görevine ilişkin hükümlerinde aynı öğretmene haftada birden fazla nöbet görevi verilmesine yönelik açık hükümler yer almamaktadır. Ayrıca 3. Dönem Toplu Sözleşmesinin “Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti” başlıklı 22. maddesinde “haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir.” hükmünce öğretmenlere ek ders ücreti ödenmektedir. Mevzuatta haftada bir günden fazla nöbet görevi ücreti ödeneceğine dair bir düzenleme olmadığı için öğretmenlerin haftada birden fazla nöbet göreviyle yükümlü tutulması mümkün değildir.
Anayasaya, uluslararası hukuk ilkelerine ve çalışma hukukuna aykırı olan emek karşılığı ücret ödenmemesi uygulaması sebebiyle, ücreti ödenmeyen birden fazla nöbet görevinin yerine getirilmemesi eylem kararı alınmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Eylem kararı için tıklayınız...

Kuruma verilecek dilekçe için TIKLAYINIZ...