"Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Eğitim Çalışanlarının Adresi"
image
Genel Başkan: Eğitimciye saldıran zihniyeti lanetliyoruz
63 22 Ocak, 2022

Genel Başkan: Eğitimciye saldıran zihniyeti lanetliyoruz

Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Öztürk, 21 Aralık Cuma günü okul çıkışında saldırıya uğradı. Saldırının ardından Genel Başkanımız Levent Kuruoğlu, Genel Sekreterimiz Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Erdinç Öztaş ve Gökhan Öztürk Kayseri'ye giderek Ali İhsan Öztürk'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Ziyaretin ardından basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklaması:

Ali İhsan Öztürk; Kayseri’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Aynı zamanda Turan Derneği Genel Başkanı. Ömrünü Türk Dünyası’na ve Türk Dünyasın’dan gelen öğrencilere hizmetle geçiren bir aktivist. Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı. Tüm bu faaliyetlerinden dolayı acaba PKK’lılarca mı hedef alınmış olabilir? Yoksa Rusya, Çin hatta Ermenistan yanlısı olan çevrelerce mi? Zira Ali İhsan Öztürk okul çıkışında bir markette kalleşçe saldırıya uğradı. Eli öpülesi bir öğretmen, bir eğitim çalışanı darp edildi.

Üç maymunu oynayarak makam ve mevki avcılığı yapanlardan bakalım bir açıklama gelecek mi ? Belli bir merkezden yapılan organize saldırılar başkalarındakini değil kendi fikirlerini aciz duruma düşürür. “Hürriyet ve istiklâl benim karakterimdir” diyenler de 100 sene önce şahsî çıkarlarını müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenlerce zulme uğramıştı. O günden bugüne yılmak yok, vazgeçmek yok.

Yeni kurulmuş olmasına rağmen büyük bir teveccühe mazhar olan sendikamız kısa sürede ilgi odağı haline geldi. Kurulduğumuz dakikadan itibaren “Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür” eğitim çalışanlarının adresi olduğumuzu söylüyor ve ilan ediyoruz. Bağımsız ve özgür sendikacılıktan kim rahatsız oluyorsa olsun ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz. Eğitim çalışanlarının hak arama mücadelesinin menfaate pazarlanmasına hiçbir zaman göz yummayacağız. Eğitimcilere yönelik şiddeti tüm enstrümanları ve arka planıyla birlikte lânetliyoruz. Sendikal kadrolarımız hayatın her alanında doğruya doğru, yanlışa yanlış deme olgunluğundadır. Hürriyetçi hak arama mücadelemiz kutsalımızdır ve bu yoldan bir adım bile geri atmayacağız. “Meydanı boş bırakmayacağız. Hür sendikacılık mevzilerini asla terk etmeyeceğiz.”

Yapılan saldırılar nedeniyle Adalet Bakanı’ndan, İçişleri Bakanı’ndan ve Siyasi Partilerin Genel Başkanlarından görüşme talep edeceğiz. Faillerin ve azmettiricilerin adalet önünde hesap vermesi için elimizden geleni ardımıza koymayacağız.

‘Ant olsun özgürlüğe!...’

Levent KURUOĞLU
Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı