TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİ BAŞARISI
Başkan Kocabaş, Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayi alanında büyük bir üretici haline geldiğini ve bu alanda hızla büyüdüğünü söyledi. Savunma sanayi sektöründe 3500 şirket ve 100 bin çalışan bulunduğunu belirten Kocabaş, Türkiye’nin savunma sanayiinin, dünya devlerine karşı hızla geliştiğini ve gelecekte ekonominin can damarı haline geleceğini ifade etti.
MİLLİ GÜVENLİK DERSİNE YENİLİK
Savunma sanayiindeki gelişmelere paralel olarak, Milli Güvenlik Dersi'nin güncellenerek Milli Savunma Dersi olarak müfredata dahil edilmesinin önemine dikkat çeken Kocabaş, bu ders ile öğrencilerin temel mühendislik, arama-kurtarma, ilk yardım gibi askeri bilgilere sahip olmalarının sağlanması gerektiğini vurguladı. Kocabaş, Türkiye’nin savunma sanayi yatırımlarının sürdürülebilir olması için eğitim sisteminde de köklü reformlar yapılması gerektiğini savundu.
EĞİTİM VE SAVUNMA SANAYİSİNİN BİRLEŞTİĞİ NOKTA
Kocabaş, Türkiye’nin coğrafyasının ateş hattında olduğunu ve gelecekte su kaynakları üzerinden yaşanacak savaşlara karşı eğitimle daha güçlü bir savunma sanayi yapısının inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Günümüzde Türkiye’nin tersanelerinde uçak gemileri, modern zırhlılar, Altay tankı, Gökbey helikopteri, Hürkuş eğitim jeti ve Bayraktar S/İHA'larının üretilmesinin bu başarının somut örnekleri olduğunu belirtti.
EĞİTİMDE REFORM, MİLLİ İRADEYLE DESTEKLENMELİ
Kocabaş, Türkiye’nin savunma sanayindeki yükselişinin, eğitimle pekiştirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Milli irademiz çelikleşmeli ve en ufak sarsıntıda yıkılmamalıdır” dedi. Türkiye’nin savunma sanayiindeki gelişimlerin, aynı şekilde eğitim sistemine yansıması gerektiğini ve bu alandaki yatırımların eğitimle çelikleşmesi gerektiğini savundu.
Kocabaş, Türkiye'nin savunma sanayi yatırımlarının başarısının devam etmesi için eğitimdeki reformların, ülkenin geleceği için kritik öneme sahip olduğunu ve bu konuda toplumsal bir farkındalık oluşturulması gerektiğini belirtti.